diumenge, 26 de desembre del 2010

"Mira: ¡puedo acosarte!"

Quan vaig estar buscant informació sobre l’assetjament escolar vaig trobar una pàgina que em va semblar molt curiosa. El títol d’aquesta pàgina web és Ciberacoso y cyberbullying. Conocerlo, prevenirlo y combatirlo.
En una de les seves publicacions apareix un títol molt impactant: “Mira: ¡puedo acosarte!”. En aquesta part es parla d’una pàgina creada a Massachusetts que adverteix sobre els perills als que s’exposen els que publiquen fotos i informacions a twiter.
Concluiré dient que no és la primera vegada que avisem que s’ha de controlar molt el que pengem a les xarxes socials perquè és un món encara molt desconegut i no sabem l’abast que pot arribar a tenir. Així que hem de vigilar molt el que publiquem i ensenyem.

Maria

4 comentaris:

  1. Maria n'estic molt d'acord amb tu. Vivim en uns temps en els quals molta gent està connectada en aquest tipus de xarxes socials. Quan algú penja una fotografia pròpia, es compromet d'aquesta manera a que aquesta n'estigui a l'abast de molta gent, i a vegades amb o sense malícia, poden ser distribuïdes per atres llocs que ni tan sols un mateix coneix.

    M'ha semblat molt adient que hagis realitzat una entrada per parlar-ne sobre aquest tema, ja que n'hem de ser molt conscients dels perills que suposa.

    ResponElimina
  2. Doncs la veritat és que si Sònia i Maria, jo també n'estic molt d'acord i encara més pel que fa als usuaris que són menors d'edat, ja que són persones que fan les coses més a la lleugera, sense pensar tant en es conseqüències que pot reportar aquest fet. Per aquest motiu Facebook d'alguna manera intenta evitar part d'aquests problemes amb la seva configuració especial per a menors d'edat, la qual consta d'algunes restriccions. Per evitar que casos (com aquest que vaig citar en el nostre bloc: http://xsecblog.blogspot.com/2010/10/els-perills-de-les-xarxes-socials.html) és tornin a repetir.

    Tot això és pot intentar evitar i promoure'n els seus perills, des de casa, els mitjans de comunicació i l'escola, impartint els coneixements i l'actitud critica que ens proposen les jornades per a mestres de AulaMèdia "Educar la mirada", tal com cito anteriorment en un post del nostre bloc: http://xsecblog.blogspot.com/2010/12/educar-la-irada-jornades-deducacio-en.html

    ResponElimina
  3. De totes maneres amb això de la restricció del perfil de menors d'edat a Facebook, no bull dir que les xarxes socials en general ja siguin espais més segurs. S'ha de continuar treballant en aquesta direcció i sobretot, com deia, conscienciar a la població dels seus riscos.

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies pel comentari, m'alegro de que us hagui semblat interessant! La veritat és que crec que és un tema molt preocupant, i que s'ha de vigilar molt, perquè mola gent no és conciet, com molt bé ha dit la mar, de tots els riscos.

    ResponElimina