dimecres, 1 de desembre del 2010

Tens Facebook?

Buscant notícies en el google reader vaig trobar un article en el blog Bitàcola deMestraTic  el facebook que em va semblar interessant. Aquí deixo els fragments que he trobat més interessants i el link per poder llegir l'article sencer:

TENS FACEBOOK?

"Aquesta comença a ser una pregunta habitual entre diferents persones, joves i no tan joves [...]  No en va aquestes plataformes s'anomenen xarxes socials, perquè permeten crear societat, i el més important, promouen la participació ciutadana, un bé escàs avui en dia.


Algú pot pensar: "això està molt bé, però que té a veure amb l'escola?" Doncs pot tenir molt a veure.  [...]Cada vegada és més gran el nº de professorat que utilitza les xarxes socials, alguns exemples són el projecte "Espurna" o la "Xarxa internet en el aula" on podem trobar un grup creat exclusivament sobre ràdio i escola, les dues xarxes utilitzen el ning com a plataforma.

[...] les xarxes socials ens permeten estar més units, compartir interessos, fer propostes i fer sentir també la nostra veu, i tot amb unes eines multimèdia que ens permeten fer ús d'internet a través d'imatge, text i so... ens permeten, en definitiva, tenir força, interactivitat i compromís amb el món real a través de la virtualitat que és internet."



Reflexió personal:
Amb aquest text es veu perfectament com, poc a poc, les xarxes social es van fent lloc en les escoles i entre el professorat. Com diu l’Anna, cada vegada més professors es fan una compte en el facebook o en altres xarxes socials. Això és perquè són molt útils ja que entre moltes coses, permet veure les propostes educatives d’altres centres o mestres i també a la vegada estar comunicats amb ex-alumnes, familiars o amics.

La societat en els últims anys ha patit un enorme canvi tecnològic. En poc temps han començat a aparèixer ordinadors que fan mil i una coses, pantalles digitals, llibres tàctils,... Tot això fa que els nens des de petits tinguin a casa un ordinador, un mòbil o el famós i-pod. Per aquest motiu crec que és molt important que les escoles es modernitzin, i per fer-ho necessariament els professors han d’adaptar-se als nous temps. Una bona manera és la d’endinsar-se en el món de les xarxes socials o els blocs, ja que permeten, com ja he comentat abans, compartir el coneixement.

En aquesta entrada que he posat es parla de dos projectes que he trobat força interessants. Clicant sobre dels títols podreu accedir a aquests blocs: “Espurnai “ Xarxa internet en el aula”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada