dimarts, 5 d’octubre del 2010

Primeres xarxes socials


En aquesta entrada explicarem una mica la història sobre les primeres xarxes i el motiu per el qual es van crear.

Cap a l'any 1995 Randy Conrads va crear la Web classmates.com, amb la qual es pretenia que la gent pogués recuperar o mantindre el contacte amb antics companys de col·legi, institut, universitat...
Al 2002 comencen a aparèixer llocs webs promocionant les xarxes de cercles d’amics en línia, i un any després van començar a aparèixer el MySpace o Xing entre d’altres.
Actualment, existeixen més de 200 xarxes socials, i això va en augment. La més popular entre els joves és Facebook amb més de 300 milions d’usuaris. La popularitat de les xarxes socials va créixer ràpidament i grans empreses han entrat al món de les xarxes socials. Una de les més importants : Google.
Google és el principal buscador a nivell mundial . Va ser fundat l’any 1998 per Larry Page i Sergey Brin (estudiants de doctorat en Ciències de la Computació de la Universitat d’Staford). L’empresa Google Inc. també ofereix entre d’altres serveis: un comparador de preus anomenat Google Product Search; un motor de recerca per a material emmagatzemat en discos locals: Google Desktop Search ; un servei de correu electrònic Gmail , un mapa mundi en 3D: Google Earth; i un servei de missatgeria instantània : Google Talk.
Com ja vam comentar, nosaltres ens hem fet usuaris d'algunes d'aquestes xarxes tan conegudes, i en breus us explicarem què ens han semblat.

Beatriz i Maria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada